Manchester United-aanvaller Greenwood blijft minstens nog maand in gevangenis

Manchester United-aanvaller Greenwood blijft minstens nog maand in gevangenis

17-10-2022 17:44
4

Mason Greenwood blijft nog minstens een maand vastzitten. De 21-jarige aanvaller van Manchester United werd zaterdag al opnieuw gearresteerd en aangeklaagd voor poging tot verkrachting en mishandeling van zijn ex-vriendin.

Greenwood moest maandag in de rechtbank verschijnen in Manchester. Zijn advocaat diende een verzoek in om de eenmalig Engels international op borgtocht vrij te laten, maar dat werd afgewezen. Daardoor blijft hij in ieder geval vastzitten tot hij op 21 november opnieuw voor de rechter moet komen.

Greenwood werd in januari opgepakt op verdenking van verkrachting en mishandeling van zijn ex-vriendin. Zijn ex-vriendin had op Instagram foto's en video's gedeeld van blauwe plekken en verwondingen. Ze publiceerde ook een opgenomen spraakbericht, waarin te horen is dat Greenwood haar min of meer dwingt tot seks. Manchester United besloot het toptalent meteen te schorsen, terwijl hij ook zijn sponsorovereenkomst met Nike verscheurd zag worden.

De aanvaller werd in februari na enkele dagen in hechtenis vrijgelaten, maar zaterdag werd hij opnieuw opgepakt omdat hij de regels rondom zijn vrijlating geschonden zou hebben. Diezelfde dag werd duidelijk dat Greenwood is aangeklaagd voor poging tot verkrachting en mishandeling met fysiek letsel tot gevolg.