Vanhaezebrouck geeft voorzitter lik op stuk: Dan moet je kenner zijn

Vanhaezebrouck geeft voorzitter lik op stuk: "Dan moet je kenner zijn"

16-10-2022 19:29
37

KAA Gent heeft KV Mechelen met 3-0 geklopt. Na de match kwam coach Hein Vanhaezebrouck nog even terug op de harde woorden van voorzitter Ivan De Witte. Die had zich bijzonder kritisch uitgelaten na de nederlaag bij Djurgardens. 

"Ik ben twee keer naar Gent gekomen om ze uit de miserie te halen", aldus Vanhaezebrouck bij Het Nieuwsblad"Twee keer. Als zij vinden dat ik niet de man ben om dat te doen in de toekomst, oké, geen probleem. Maar als je spreekt over systeem en manier van voetballen, dan ga ik ervan uit dat je een kenner moet zijn. De voorzitter en ik hebben vrijdag samengezeten op het vliegtuig. Daar heb ik vastgesteld dat hij nog geen enkel beeld had teruggezien van de wedstrijd."

Vanhaezebrouck vindt de kritiek onterecht. "Oké, er zijn fouten gemaakt maar wij waren ook ontgoocheld. Je kan dan iedereen afschieten. Wetende dat we veel mensen missen. En dat we al gevraagd hebben om versterking, dat we gevraagd hebben om de nodige creativiteit bij te halen. En dat dat niet kan. Ik leef in de realiteit. Of we nog verder kunnen zo? Ik moet daar niet over beslissen..."

Woensdag speelt KAA Gent op het veld van Union. Door de zege tegen KV Mechelen staat het nu op de zesde plaats.