KAA Gent herpakt zich na Europese blamage en wint van tienkoppig KV Mechelen

16-10-2022 17:52
14

KAA Gent weet eindelijk weer wat winnen is. In een moeilijke wedstrijd tegen KV Mechelen, dat bijna een volledige helft met tien speelde, had het aan drie doelpunten genoeg om met 3-0 te winnen.

Voor KAA Gent was het zo stilaan de match van de waarheid na enkele moeilijk weken. Die kans kreeg het nu tegen KV Mechelen, dat ook bezig is aan een matig seizoen. Dat beide ploegen de punten goed konden gebruiken was er echter niet aan te zien, met twee ploegen die voor een rustig wedstrijdbegin zorgden.

Een bijzonder afwezige Hein Vanhaezebrouck zag hoe zijn ploeg het moeilijk had en een bijzonder gesloten partij speelde tegen Malinwa. Op grote kansen en zeker doelpunten bleef het wachten, maar tien minuten voor rust kon Matisse Samoise dan toch vanuit het niets scoren. Daar bleef het ook bij tot de rust.

KAA Gent mocht met een goed gevoel aan de tweede helft beginnen en leek nog wat beter nieuws te krijgen na een rode kaart voor Birger Verstraete. De VAR greep in en liet scheidsrechter Jan Boterberg naar de beelden kijken, maar die bleef bij zijn beslissing staan en stuurde Verstraete an het veld.

De kleine kansjes bleven ook voor Gent, al waren die niet goed genoeg om KV Mechelen-doelman Coucke ook echt in de problemen te brengen. De bezoekers hadden het dan weer bijzonder moeilijk om tot bij Nardi te komen.

Het doelpunt kregen we 25 minuten voor tijd via Nurio dan toch. Coucke kreeg een schot van Samoise niet goed weggewerkt en zag een snel reagerende Nurio uiteindelijk dan toch die 2-0 scoren. Daar bleef het niet bij, want niet veel later stond het zelfs 3-0 na een treffer van Odjidja.

De wedstrijd was helemaal gespeeld en KV Mechelen slaagde er ook niet meer in om een vuist te maken. Het bleef 3-0, waardoor Gent de drie broodnodige punten wist te pakken.