Greenwood aangeklaagd voor poging tot verkrachting, United zet schorsing voort

Greenwood aangeklaagd voor poging tot verkrachting, United zet schorsing voort

15-10-2022 22:01

Mason Greenwood blijft geschorst door Manchester United, bevestigt de club op de officiële kanalen. De voetballer werd zaterdag opnieuw gearresteerd en is aangeklaagd voor poging tot verkrachting, het plegen van controlerend en dwangmatig gedrag en aanranding die lichamelijk letsel heeft veroorzaakt. 

Manchester United is op de hoogte gebracht dat er strafrechtelijke vervolging is ingesteld tegen Mason Greenwood. Hij blijft geschorst in afwachting van de uitkomst van de gerechtelijke procedure, staat er in het statement dat Manchester United naar buiten heeft gebracht. Zaterdagmiddag meldde BBC dat Greenwood opnieuw gearresteerd is wegens het contact zoeken met zijn ex-vriendin, wat verboden was. Greenwood was op borgtocht vrij.

'Het Openbaar Ministerie heeft de politie van Greater Manchester gemachtigd om Mason Greenwood, 21, aan te klagen voor poging tot verkrachting, het plegen van controlerend en dwingend gedrag en aanranding die lichamelijk letsel veroorzaakt', meldt het OM. Greenwood verschijnt 17 oktober voor de rechter.