De Roeck duidelijk bij Westerlo: Die vergelijking is niet realistisch

De Roeck duidelijk bij Westerlo: "Die vergelijking is niet realistisch"

14-10-2022 13:16
2

Westerlo is uitstekend bezig in de Jupiler Pro League met een 12 op 12. Afgelopen zaterdag won het zelfs met 0-2 bij Club Brugge. Toch focust coach Jonas De Roeck nog altijd op het behoud. 

"Het behoud blijft de eerste prioriteit", vertelt hij aan Het Belang Van Limburg. "Dankzij die 12 op 12 staan we wel dichter bij ons doel. Maar voor mij blijft de manier waarop we ons redden belangrijk. Met goed voetbal en volgens onze eigen filosofie. Het ene doel mogen we niet loskoppelen van het andere. De drie punten tegen Seraing zijn even belangrijk als die tegen Club. Als we zeker zijn van het behoud, kunnen we onze ambities bijstellen."

Westerlo wordt nu al met Union vergeleken, maar dat hoort De Roeck niet graag. "Ik blijf erbij dat die vergelijking niet realistisch is. De mogelijkheden bij Union zijn dankzij de steun van Brighton nog groter. En wat ze vorig seizoen gepresteerd hebben, blijft uniek. Het gebeurt maar zelden dat een ploeg zo boven zichzelf kan uitstijgen. Het is heel knap hoe de club zich dit seizoen verder blijft ontwikkelen."

Door die 12 op 12 is Westerlo inmiddels opgeklommen naar de zevende plaats in de Jupiler Pro League. Een zege tegen Seraing zou voor een record kunnen zorgen: Westerlo won nog nooit vijf wedstrijden op rij in 1A.