Casillas verwijdert 'ik ben homo'-bericht, Spaanse media speculeren over 'grap'

Casillas verwijdert 'ik ben homo'-bericht, Spaanse media speculeren over 'grap'

09-10-2022 15:45 Laatste update: 15:58
3

Voormalig topkeeper Iker Casillas is zondag uit de kast gekomen. De oud-speler van Real Madrid en Spanje maakt op Twitter bekend dat hij homo is.

'Ik hoop dat je me respecteert: ik ben homo', schrijft de 41-jarige Casillas. Hij is één van de weinige (voormalig) topvoetballers die bekend heeft gemaakt homoseksueel te zijn. De 167-voudig international is sowieso verreweg de bekendste.

Casillas had in het verleden lange tijd een relatie met journaliste Sara Carbonero. Ruim een jaar geleden scheidde het tweetal. In de Spaanse boulevardpers werd hij sindsdien met een aantal vrouwen in verband gebracht. Daardoor komt zijn bekendmaking op Twitter als een grote verrassing, onder meer La Razón sluit een grap niet uit. Andere Spaanse media speculeren over een hack.

Het bericht van Casillas wordt hoe dan ook massaal gedeeld. Onder meer FC Barcelona-icoon Carles Puyol reageert. 'Het is tijd om ons verhaal te vertellen, Iker', stelt de oud-verdediger, die samen met Casillas in 2010 wereldkampioen werd. Spanje versloeg in de finale Nederland.

De erelijst van de doelman is indrukwekkend. Met La Roja werd hij ook twee keer Europees kampioen. Daarnaast veroverde Casillas met Real Madrid drie keer de Champions League en werd hij vijf keer Spaans kampioen.

Update: Iker Casillas heeft zijn bericht waarin hij bekendmaakt dat hij homo is, weer verwijderd. Volgens Spaanse media ging het samen met Puyol om een grap vanwege alle geruchten over zijn liefdesleven in de roddelbladen.