Standard laat er geen gras over groeien: na 185 minuten is Zinckernagel bekroond

Standard laat er geen gras over groeien: na 185 minuten is Zinckernagel bekroond

5 oktober - 14:41
3

Sclessin lijkt haar nieuwe chouchou gevonden te hebben. Philip Zinckernagel heeft van de supporters de onderscheiding voor 'Speler van de Maand' gekregen voor zijn bijdrages in september. Vooral de kolkende 3-0-overwinning tegen Club Brugge zou wel eens doorslaggevend geweest kunnen zijn.

Zinckernagel streeks pas aan het einde van de zomermercato in Luik neer, op huurbasis van het Griekse Olympiakos. Mede daardoor duurde het tot 9 september alvorens hij zijn debuut kon vieren voor Standard. Een week later startte hij tegen Club Brugge. Die eerste kennismaking met het thuispubliek werd een schot in de roos: de Deense vleugelaanvaller leverde een knalprestatie af, met onder meer twee erg fraaie doelpunten.

Die heerlijke avond zijn de supporters van De Rouches nog niet vergeten. Op de maandelijkse verkiezing ontving Zinckernagel daardoor de meeste stemmen. Zo gaat het kleinood naar een nieuwkomer die amper 185 speelminuten in rood-en-wit op zijn teller heeft staan. Arnaud Bodart, Denis Dragus, Nicolas Raskin en William Balikwisha moesten hun meerdere erkennen in hun dribbelvaardige ploeggenoot.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie