Vertonghen: Met deze combinatie van spelers en staf zijn mooie dingen mogelijk

Vertonghen: "Met deze combinatie van spelers en staf zijn mooie dingen mogelijk"

05-10-2022 14:25 Laatste update: 14:39
5

In navolging van Club Brugge mogen ook de andere Belgische vertegenwoordigers in Europa zich opmaken voor een mooie affiche. Zo krijgt RSC Anderlecht het Engelse West Ham United over de vloer op speeldag drie van de Conference League. In een heruitgave van een lang vervlogen finale hoopt Jan Vertonghen wel degelijk op puntengewin.

Hoewel Anderlecht aan een (alweer) ontgoochelende seizoensstart bezig is, gelooft Vertonghen dat het tij snel kan keren. "Ik heb het gevoel dat er een positieve lijn in de groep zit, los van die resultaten. Ik heb gehoord dat het zondag een heel ander soort wedstrijd was dan de andere nederlagen voordien", probeert de recordinternational het glas halfvol te zien op zijn perspraatje.

Het is niet meer dan logisch dat de supporters momenteel morren. "Natuurlijk, zij willen resultaat zien en hun Anderlecht van een paar jaar geleden terugzien. Dat zal morgen nog niet zo ver zijn, maar we zijn goed op weg", verzekert Vertonghen. Over Felice Mazzu heerst dan ook niet de minste twijfel binnen de spelersgroep. "Met deze combinatie van spelers en staf zijn er mooie dingen mogelijk. Dit systeem moeten wij als groep kunnen spelen, en wij staan er als spelersgroep ook achter", klinkt het overtuigend.

Donderdag kan Anderlecht haar publiek nog eens doen kirren van plezier, door West Ham te verslaan. Als jarenlang boegbeeld van Tottenham Hotspur heeft Vertonghen uiteraard het een en ander te zeggen over The Hammers. "Ik heb altijd naar West Ham gekeken als een slapende reus. De laatste twee jaar speelden ze top zes of top zeven, ervoor bleven de resultaten wat uit", analyseert hij. Wat hem betreft, maakt Anderlecht wel degelijk kans. "Mijn ervaring zegt dat ze in Engeland alleen geven om de competitie en de Champions League, niet om de rest. Maar het is niet dat ze hier gaan komen uitbollen in de Conference League."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie