VP Rapport: Jutgla en Mignolet de uitblinkers bij schitterend Club Brugge

VP Rapport: Jutgla en Mignolet de uitblinkers bij schitterend Club Brugge

04-10-2022 23:16 Laatste update: 04-10-2022 23:16
21

Club Brugge heeft voor de derde keer op rij gewonnen in de Champions League. Na Bayer Leverkusen en Porto versloeg Blauw-Zwart nu ook Atlético Madrid. Het zal je niet verbazen dat VoetbalPrimeur.be na de 2-0 zege de spelers van Club Brugge mooie cijfers kan geven.

Mignolet – 9
Het bestuur van Club Brugge heeft geluk. Mignolet zette vorige week zijn krabbel onder een nieuw contract. Had hij het deze week moeten doen, hadden ze bij Blauw-Zwart hun doelman nog beter moeten betalen. Wat een wedstrijd weer van Big Si. Het blauwe haar van Griezmann sloeg grijs uit na de match. Voor de derde keer op rij de nul in de Champions League dankzij enkele geweldige saves. Wat een prestatie.

Odoi – 7,5
Odoi was de voorbije dagen ziek. Daar viel tegen Atlético Madrid weinig van te merken. Dat Clinton Mata ontbrak, daar dacht niemand dinsdagavond aan. Dat komt zeker door de prestatie van Odoi.

Mechele - 7 
Het is te hopen voor Mechele dat Martinez ook de matchen van Club Brugge in de Champions League volgt. Ook Mechelen verlengde onlangs zijn contract bij Club Brugge. Dat het nieuwe contract geen simpele geste was voor een man van het huis, bewees Mechele tegen Atlético Madrid. Ook op dit niveau blijft Mechele overeind.

Sylla - 7 
Soms zou een mens vergeten dat Sylla nog maar negentien jaar is. Zijn huwelijk met de Champions League is voorlopig enkel rozengeur en maneschijn. Ook Griezmann en Morata kennen nu de Ivoriaan. 

Meijer - 7 
Ook de Nederlander heeft nog amper ervaring op het hoogste niveau, maar ook hij bleef tegen Atlético Madrid simpel recht. Je moet het maar doen. 

Nielsen - 7
Twee seizoenen geleden speelde de Deen nog in Tweede Klasse. Dit seizoen staat hij zijn mannetje in de Champions League. Even leek Nielsen de pechvogel van dienst te worden toen hij een strafschop veroorzaakte, maar Griezmann was zo lief om de pingel tegen de lat te schieten. 

Onyedika - 8 
Club Brugge wilde afgelopen zomer ver gaan voor Berge, maar toen de ex-speler van Genk niet haalbaar leek, koos het voor Onyedika. Daar heeft nog letterlijk niemand spijt van gehad bij Club Brugge. Wat een beest op het middenveld. 

Vanaken - 7 
In de vorige campagnes was Vanaken de sleutelfiguur bij Club Brugge. Onder Hoefkens is de rol van de tweevoudige schoen toch wat anders. Maar geen paniek. Ook dat voert Vanaken meer dan behoorlijk uit. 

Buchanan - 7,5 
Een spierblessure hield Buchanan dit seizoen lang van het veld. Tegen Atlético Madrid kon de Canadees eindelijk starten. Wat een geluk, want ook Buchanan stond er met enkele leuke dribbels. Had zijn wedstrijd kunnen bekronen met een doelpunt, maar een assist is ook mooi. 

Sowah - 7,5
Dat was toch een miskoop? Die stelling gaat al een tijdje niet meer op. Vorig seizoen had hij geen plaats in de Brugse selectie en ook bij AZ lukte het niet. Onder Hoefkens bloeide Sowah helemaal open met de openingsgoal tegen Atlético Madrid als gevolg.

Jutgla - 9 
O, wat hoopte Jutgla voor de match dat het zijn avond zou worden. Het jongensboek kwam uit. Tegen zijn landgenoten was de Spanjaard op offensief vlak de absolute uitblinker. Hij tekende voor de assist bij de 1-0 - nadat hij weigerde voor een strafschop te gaan - en verdubbelde na rust de score. Wij gokken dat Jutgla goed zal slapen vannacht. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie