FC Barcelona sluit terugkeer van Messi niet uit: 'Het is haalbaar'

FC Barcelona sluit terugkeer van Messi niet uit: 'Het is haalbaar'

28-09-2022 20:42
5

FC Barcelona sluit niet uit dat Lionel Messi in de toekomst terugkeert. Vicevoorzitter Eduard Romeu vertelt dat een rentree van de Argentijn 'haalbaar' is, al legt hij de bal neer bij de technische staf en Messi zelf.

Messi heeft nog een contract tot de zomer van 2023 bij Paris Saint-Germain, met een optie voor een extra seizoen. Romeu benadrukt dat een terugkeer in financieel opzicht niet voor problemen kan zorgen. "Want hij zou dan als transfervrije speler terugkeren", zegt hij tegen Catalunya Ràdio. "Het besluit moet worden genomen door de technische staf en door de speler zelf. Ik ben daar niet de aangewezen persoon voor, maar het is wel haalbaar."

"Hij is een clubicoon, Barcelona zal altijd zijn thuis zijn", vervolgt Romeu. De vicevoorzitter blikt ook terug op de voorbije transferperiode, waarin veel geld is uitgegeven voor Raphinha en Robert Lewandowski. Hoewel er geld beschikbaar was de transfermarkt op te gaan, is de noodlijdende situatie nog niet opgelost. "We hebben Barça gered, maar de club is nog niet financieel gezond", aldus Romeu. "Er moet nog steeds bezuinigd worden en er is nog veel werk te doen."

Romeu verwacht dat de Catalanen in het seizoen 2024/2025 weer zo goed als gezond is. De selectie wordt door de clubleiding onder leiding van Joan Laporta gevraagd salaris in te leveren. Frenkie de Jong is naar verluidt akkoord gegaan met een salarisverlaging.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie