Ekakia (48) blikt terug op Anderlecht: Toch ontgoocheld in de club

Ekakia (48) blikt terug op Anderlecht: "Toch ontgoocheld in de club"

20-09-2022 12:16
12

Elos Elonga Ekakia was doorheen de jaren negentig een gevreesde spits in de Jupiler Pro League. De Congolees belandde zelfs bij Anderlecht, maar een vreselijk auto-ongeluk maakte een einde aan zijn carrière. 

Ekakia speelde in 2000 kampioen met Anderlecht, maar een week later belandde hij samen met zijn vrouw in een ongeluk. "Ongelofelijk hoe fragiel ik toen was. Ik ben wekenlang in het ziekenhuis moeten blijven en verloor 25 kilo. Maar ik moet God bedanken, want ik heb veel geluk gehad. Ik was zo goed als dood", geeft Ekakia aan bij Het Nieuwsblad.

Voor het ongeluk sprak Ekakia nog met Tottenham, maar die transfer werd onmiddellijk afgeblazen. Ook bij Anderlecht moest hij weg. "Ik begrijp dat Mister Michel óók baalde omdat hij het geld van Tottenham was misgelopen, maar ik was toch ontgoocheld in de club, want ik vond dat ik nog kon spelen. Ik heb me nadien nog aangesloten bij Francs-Borains, maar kom. Dat was mijn niveau niet", zucht Ekakia.

Inmiddels heeft Ekakia het over een heel andere boeg gegooid. Hij werkt in het distributiecentrum van Delhaize in Ninove.