Heynen verlost KRC Genk, winnende goal in de slotminuten tegen KAA Gent

18-09-2022 15:23 Laatste update: 15:29
47

KRC Genk heeft zondag de drie punten thuisgehouden. De Limburgers versloegen KAA Gent met het kleinste verschil. Helemaal in het slot van de partij trof Bryan Heynen raak.

Aan duels en strijd geen gebrek in de eerste helft tijdens KRC Genk en KAA Gent. Op een zwaar veld hielden de twee ploegen elkaar in de eerste helft perfect evenwicht. Dat leverde helaas een kansarme helft op. Helemaal in het begin was er nog een kans voor Tresor, maar die schoot voorlangs. Aan de andere kant waren er twee hete standjes door goed drukzetten van de Buffalo's. Genk kroop door het oog van de naald.

Op het halfuur dook Onuachu op voor Roef, die opnieuw de voorkeur kreeg op Nardi, maar de spits geraakte niet voorbij de doelman. In de herneming redde Torunarigha de Gentse meubelen. Het was meteen het laatste wapenfeit van Torunarigha, want even later moest hij geblesseerd van het veld.

Vlak voor de pauze zette Cuypers zich nog goed door, maar zijn poging raakte niet tussen de palen. Het slotakkoord van de eerste helft was voor Roef. De doelman bokste een kopbal van Preciado uit zijn doel en hield zo de 0-0 op het bord.

Na de rust kwam Samatta tussen de lijnen, maar die was onzichtbaar in zijn eerste speelminuten. Daar kon de aanvaller weinig aandoen. De schuld lag bij de fans, die voor rookoverlast zorgden. Toen de lucht opklaarde, deed het spelbeeld dat ook een beetje. Bij Genk zorgde Tresor voor het nodige gevaar. Een sterke Roef hield hem van een doelpunt. Na een vrije trap bracht de doelman knap redding.

Vlak voor het einde moest Roef zich toch gewonnen geven. Bruno maakte een overtreding en Genk profiteerde optimaal. Tresor vond Heynen, die al springend en duikend raak kopte. Zo bleven de drie punten in Genk.