18-jarige De Ridder klopt op de deur bij de Buffalo's: “Al tien jaar bij KAA Gent”

18-jarige De Ridder klopt op de deur bij de Buffalo's: “Al tien jaar bij KAA Gent”

18-09-2022 11:00
1

Voor Noah De Ridder zal 11 september 2022 altijd een bijzondere dag blijven. De 18-jarige middenvelder debuteerde immers toen bij KAA Gent in de Jupiler Pro League. Het debuut smaakte naar meer.

Voor De Ridder kwam er een droom uit tegen Essevee. Helemaal in het slot van de partij kwam de jongeling immers in de plaats van Alessio Castro-Montes. Zo mocht nog eens een echt jeugdproduct van de Buffalo's zijn opwachting maken bij de A-ploeg.

"Ik zit nu al zo’n tien jaar bij AA Gent en daarvoor speelde ik één jaartje bij Eendracht Aalst, maar daar werd ik dus al snel weggeplukt door de Buffalo’s", aldus De Ridder in Sportwereld.

De Ridder speelt het liefst op de tien, maar Hein Vanhaezebrouck mag hem overal neerzetten. "Ik ben sowieso al blij als ik mag spelen, ongeacht welke positie de coach me toewijst. Dit debuut smaakt dan ook naar meer."

Wat voor speler is hij eigenlijk? -"Ik zou mezelf eerder omschrijven als een technisch vaardige speler met vista, die ook wel de nodige portie agressiviteit in zich heeft. Ik schuw dus zeker niet mijn defensieve taken."