Antwerp duikt met perfecte score interlandbreak in, Seraing gaf te laat tegengas

16-09-2022 22:32
24

Royal Antwerp FC blijft ook na negen speeldagen foutloos in de Jupiler Pro League. Vrijdag won The Great Old met 2-1 van Seraing. De bezoekers schoten op de Bosuil pas in de tweede helft wakker, maar toen stond de eindstand al op het bord.

Kijkend naar de stand mocht Antwerp thuis geen problemen hebben met Seraing. Op het veld maakte The Great Old meteen zijn favorietenrol waar. Dietsch – net geselecteerd voor de beloften van Frankrijk – kon de eerste gevaarlijke inzet van Gerkens vanuit een scherpe hoek nog keren, maar moest zich op de daaruit volgende corner toch gewonnen geven. Alderweireld kopte het leer tegen de touwen. Na amper 7 minuten leek de buit voor Antwerp al binnen.

Antwerp bleef op eigen bodem baas en Seraing had amper iets in de pap te brokken. Voor de rust had Antwerp liefst 73 procent balbezit. Alderweireld, die zelf de score opende, lag ook aan de basis van de tweede treffer van Antwerp. De Rode Duivel verstuurde een knappe diepe bal. Janssen legde terug tot bij Gerkens en de middenvelder aarzelde niet. Gerkens zag uiteindelijk via Janssen zijn schot in het doel verdwijnen. Het doelpunt kwam dan ook op naam van de Nederlander. De spits kan zich dus bij Oranje melden met vijf matchen van de Jupiler Pro League op rij waarin hij scoorde.

Toch mocht Antwerp niet met een dubbele voorsprong gaan rusten. Ondanks dat Seraing amper aan het doel van Butez raakte, wist het toch te scoren. Vlak voor het rustsignaal tekende Bernier voor de aansluitingstreffer. Een doelpunt dat niemand op de Bosuil echt zag aankomen. Het doelpunt veranderde wel helemaal het spelbeeld na de rust. In de tweede helft zette Seraing zijn voet langs de thuisploeg.

Antwerp was na de pauze niet langer dominant. Het sleepte zich niet meteen naar het eindsignaal, maar de troepen van Van Bommel konden hun wil ook niet meer opleggen. Uiteindelijk bleef het bij 2-1 en pronkt Antwerp met 27 op 27. De concurrentie moet dus vlak voor de interlandbreak vol aan de bak.