KRC Genk neemt de scalp van Union met goal in blessuretijd

11-09-2022 20:16
26

KRC Genk heeft Union geklopt met 1-2. De topmatch leek lange tijd op een gelijkspel af te stevenen, maar Samatta besliste er anders over.

KRC Genk nam een uitstekende start en beloonde zichzelf na een kwartier. Van Der Heyden gaf de bal knullig weg aan Hrosovsky en die bediende Paintsil: een makkelijke 0-1 voor de bezoekers. KRC Genk ging op zoek naar de 0-2 en kreeg die bijna via Trésor, maar hij stootte op Moris.

Union zocht lang naar het eerste doelgevaar, maar vond dat via Lynen. Vandevoordt kon zijn schot pareren. KRC Genk moest nog voor de pauze Paintsil vervangen door Castro, die tekende voor de laatste kans in de eerste helft. Zijn schot belandde op de paal.

In de tweede helft nam Union het roer in handen, maar Vanzeir sukkelt met zijn vorm en liet de eerste kans liggen. Ook Eckert vond de goal niet met een overhoeks schot. Op een kwartier voor het einde lukte het dan toch voor Union. Lapoussin versloeg Vandevoordt dan toch met een knap schot.

In het slotkwartier leken beide teams tevreden met een punt, maar het venijn zat in de staart. In blessuretijd kon Aly Samatta op een corner toch nog de 1-2 binnenknikken. Een gouden driepunter voor KRC Genk.