Efficiënt KV Mechelen voorkomt crisis na zege tegen KV Kortrijk

Efficiënt KV Mechelen voorkomt crisis na zege tegen KV Kortrijk

10-09-2022 17:52 Laatste update: 17:54
7

KV Mechelen kan weer wat rustiger ademen. Zaterdag won het immers in het Guldensporenstadion. Door onder meer twee goals van Rob Schoofs haalde Malinwa het met 1-4.

Custovic bracht Vandendriessche en Loncar aan de aftrap. Voor die laatste was het zijn debuut bij Kortrijk. Jongens als Mbayo, Avenatti, Radovanovic, Bruno én Avenatti begonnen op de bank. KV Mechelen pikte deze week Vertraete op bij Antwerp. De middenvelder kreeg van Buijs meteen een basisplaats. Coucke was terug blessurevrij en nam zijn plaats onder de lat terug in. 

Twee dreunen op een rij
Voor het eerste doelpunt van de match moesten we wachten tot diep in de eerste helft. Ilic bracht eerst nog redding op een inzet van Storm, maar in de herneming was Walsh wel succesvol. Mechelen mocht zelfs met een dubbele voorsprong gaan rusten. De achterhoede van Kortrijk kon Schoofs niet stoppen en de kapitein van Mechelen scoorde zijn eerste van de namiddag. 

In de 53e minuut was het helemaal boeken toe voor Kortrijk. Hairemans sccoorde tijdens zijn honderste match voor Mechelen. Het was een simpele binnentikker. Zes minuten later viel wel nog de aansluitingstreffer. Na een tussenkomst van de VAR oordeelde Laforge dat Vanlerberghe hands maakte en de bal ging op de stip. Lamkel Zé maakte vanaf elf meter zijn eerste goal voor Kortrijk.

Schoofs met zijn tweede
Na de 1-3 dwong Kortrijk nog wel wat aan, maar Mechelen hield al bij al eenvoudig stand. In de blessuretijd maakte uitblinker Schoofs er nog 1-4 van. Mechelen telt nu tien punten. Kortrijk bleef achter met zeven punten.