Union SG keert met overwinning tegen Union Berlin terug in Europa

08-09-2022 20:40 Laatste update: 20:41
50

Union SG is het Europese avontuur in de Europa League begonnen op het veld van halve naamgenoot Union Berlin. De vicekampioen start meteen met een knappe 0-1 overwinning. Het is sinds 1965 geleden dat de Brusselse club nog in Europa kon aantreden.

De eerste kans kwam er voor Vanzeir, maar doelman Becker hield de bal uit zijn doel. Vervolgens was het Union Berlin dat een grote kans kreeg, maar Kandouss gooide zijn borst voor het schot. Vijf minuten voor rust kwam de uitploeg op voorsprong. Een knappe aanval van Union bereikte Lynen, die koeltjes kon afwerken. 0-1 was ook de ruststand.

In de tweede helft begon Union Berlin met een kansje, maar was het Vanzeir die dicht bij de 0-2 kwam. De uitploeg doelde in de tweede helft op de counter en kwam zo ook enkele keren gevaarlijk opzetten. In de slotfase kreeg Michel namens de thuisploeg nog rood. Union SG hield vervolgens stand in de Duitse heksenketel en wint zo de eerste match in de Europa League.