Seraing zorgt voor enorme ommekeer, schaamrood op de wangen bij KV Mechelen

03-09-2022 20:06
8

RFC Seraing heeft een bijzonder belangrijke overwinning weten te boeken. De Luikenaren leken tegn KV Mechelen weer op weg naar een nederlaag, maar wisten dat in het slot nog om te zetten in een 2-3 overwinning.

Met KV Mechelen en RFC Seraing kregen we twee ploegen die op zoek moesten gaan naar punten. Vooral Seraing kon elk punt goed gebruiken en deed er dan ook alles aan om de nul te houden. De bezoekers zorgden voor een stevige organisatie, waar KVM moeilijk een gaatje in vond.

Seraing kwam er aanvallend ook amper uit, maar wist na één van de weinige aanvallen toch tot scoren te komen via Bernier. Die scheve situatie kon de thuisploeg via Peyre met een rake knal echter nog snel om te buigen. Een gelijke stand bij rust kwam er niet. Net voor het rustsignaal kon Walsh een knappe voorzet van Hairemans nog in doel koppen.

In de tweede helft ging het spel op en neer, maar bleef het bij slordig voetbal zonder echt grote kansen. Een doelpunt leken we niet meer te gaan krijgen, maar twintig minuten voor tijd kreeg Seraing toch een unieke kans op de gelijkmaker. De bezoekers kregen een strafschop, die door Marius ook in doel werd geschoten.

Seraing leek plots een volledig andere ploeg en hoopte zelfs op een driepunter. En die vond het ook. In de laatste tien minuten wist Marius zich te onderscheiden en er met een knappe trap zelfs 2-3 van te maken.