DONE DEAL: 'Ajax schakelt snel door na vertrek van Antony en strikt Ocampos'

DONE DEAL: 'Ajax schakelt snel door na vertrek van Antony en strikt Ocampos'

30-08-2022 17:05
5

Ajax heeft de opvolger van Antony zo goed als binnen. De Nederlandse kampioen heeft een akkoord bereikt met Sevilla over een transfersom van zo'n twintig miljoen euro, melden De Telegraaf en Voetbal International. Ook met de Argentijn zelf is Ajax het op hoofdlijnen eens over een meerjarig contract.

Ocampos ontbrak dinsdag al op de training van Sevilla en werd zelfs gespot op de luchthaven. De 28-jarige vleugelaanvaller krijgt de voorkeur boven opties als Leon Bailey en Justin Kluivert. Zij werden ook gepolst door Ajax, maar hoorden vervolgens niets meer. Ook de naam van Anwar El Ghazi viel even. Hij tekent spoedig bij PSV. Eerder bleek dat droomkandidaat Hakim Ziyech niet haalbaar is.

Volgens De Telegraaf en Voetbal International schaakten Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar op meerdere borden, omdat Ocampos meerdere opties had. De tienvoudig international van La Albiceleste was dit seizoen geen basisspeler meer bij Sevilla, nadat hij het afgelopen jaar worstelde met zijn vorm. Nadat het papierwerk in orde is gemaakt en Ocampos de medische keuring heeft doorstaan, kan de deal worden afgerond. Daarbij moet Ajax enige haast maken: de deadline is woensdag om 23.59 uur.

Ocampos kwam in het verleden uit voor AC Milan, AS Monaco en Olympique Marseille. In Andalusië had hij nog een contract tot medio 2024. Hij hoopt zich via Ajax in de WK-selectie van Argentinië te spelen.