OFFICIEEL: Bologna trekt Zirkzee aan, maar Bayern gelooft nog in ex-Anderlecht-man

OFFICIEEL: Bologna trekt Zirkzee aan, maar Bayern gelooft nog in ex-Anderlecht-man

30-08-2022 16:20
7

Joshua Zirkzee heeft een nieuwe club gevonden. Helaas voor de fans van RSC Anderlecht keert de spits niet terug naar het Lotto Park. De Nederlander is immers zoals verwacht definitief vertrokken bij Bayern München en maakt de overstap naar Bologna. Der Rekordmeister benadrukt wel dat het beschikt over een terugkoopoptie. 

"Joshua Zirkzee heeft veel potentie en het is nu essentieel voor zijn ontwikkeling dat hij regelmatig gaat spelen", zegt technisch directeur Hasan Salihamidzic van Bayern. "Daarom voldoen we aan zijn wens en zijn we een transfer overeengekomen met Bologna. In de deal is een terugkoopoptie opgenomen, omdat Joshua een zeer interessante speler voor ons blijft. We zullen zijn ontwikkeling in Bologna volgen en wensen hem veel succes in de Serie A."

Volgens Italiaanse media betaalt Bologna ongeveer 8,5 miljoen euro voor Zirkzee. Daarnaast bedong Bayern een doorverkooppercentage van vijftig procent, maar het kan er dus ook voor kiezen om hem zelf terug te halen. De Jong Oranje-speler kwam in 2017 over uit de jeugd van Feyenoord, maar een echte doorbraak kwam er niet in de Allianz Arena. Het afgelopen seizoen werd hij verhuurd aan Anderlecht.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie