Guardiola drukt transfergeruchten resoluut de kop in: Hij blijft sowieso hier

Guardiola drukt transfergeruchten resoluut de kop in: "Hij blijft sowieso hier"

26-08-2022 17:39

Bernardo Silva blijft, volgens Pep Guardiola, deze zomer gewoon bij Manchester City. Dat vertelt de Spaanse oefenmeester op een persconferentie aan Sky Sports. De Portugees zou in de belangstelling staan van meerdere Europese grootmachten.

"Hij zal absoluut blijven", vertelt Guardiola zonder enige twijfel. "We hebben geen enkel telefoontje van een club gekregen met een vraag over Bernardo Silva. Daarom zal hij ook blijven. We hoeven het niet te hebben over vervangingen voor hem zo laat in de transferperiode, want hij zal gewoon dit seizoen gewoon bij deze club spelen." Manchester City speelt zaterdag de volgende competitiewedstrijd thuis tegen Crystal Palace.

Volgens The Times zou Paris Saint-Germain een bod hebben gedaan op de Portugees. Het bedrag dat de Franse club wilde betalen zou rond de zeventig miljoen euro liggen. Silva heeft nog een contract tot 2025 in Manchester, maar omdat de middenvelder toe is aan verandering zou hij een transferverzoek in hebben gediend. Silva zou volgens de Britse krant zelfs al persoonlijk akkoord zijn met een overstap naar de Franse hoofdstad.

Bernardo Silva maakte in 2017 voor vijftig miljoen euro de overstap van AS Monaco naar Manchester City. In die vijf jaar speelde hij 254 duels voor de titelverdediger van de Premier League. Silva scoorde in die wedstrijden 49 keer.