Brighton hint op eerste basisplaats voor Mitoma en Undav (ex-Union)

Brighton hint op eerste basisplaats voor Mitoma en Undav (ex-Union)

24-08-2022 10:00

Koaru Mitoma en Deniz Undav maakten afgelopen zomer de overstap van Union Saint-Gilloise naar . Waar beide heren in het Dudenpark twee absolute sterkhouders waren, moeten Mitoma en Undav bij Brighton nog knokken voor speelminuten. Die lijken er nu wel te gaan komen in de Carabao Cup.

Net als in België worden in Engeland de eerste ronden van de bekercompetitie afgewerkt. In Engeland worden de eerste ronden van de English Football League Cup, tegenwoordig ook bekend als de Carabao Cup, afgewerkt. Daarin staat Brighton woensdag tegenover de groenste club van de wereld: Forest Green Rovers. Via haar officiële kanalen kondigde Brighton die wedstrijd aan met daarbij een foto van ex-Unionist Kaoru Mitoma en later deed de club hetzelfde met een foto van Undav. Het lijkt er dus op dat Mitoma en Undav zullen starten tegen de Engelse derde klasser. 

Zowel Mitoma als Undav moesten zich tot nog toe tevreden stellen met invalbeurten in de Premier League. Mitoma kwam niet in actie op de openingsspeeldag tegen Manchester United. Undav pikte wel een minuutje mee in de wedstrijd. Tegen Newcastle United kwam enkel Mitoma in actie, hij speelde een kwartier. Afgelopen zondag ging Brighton nog met 0-2 winnen bij West Ham. In die wedstrijd speelde Undav niet en mocht Mitoma in de blessuretijd Leandro Trossard vervangen.