Keert T1 de crisis om? Deila is de juiste man voor de job bij Standard

Keert T1 de crisis om? "Deila is de juiste man voor de job bij Standard"

23-08-2022 16:22
3

Het loopt niet goed bij Standard. De supporters hoopten op een nieuwe start na de aanstelling van de nieuwe coach en de komst van nieuwe investeerders. Niets is minder waar. Met 4 op 15 staan de Rouches 14de.

Toch mag de hoop op beterschap met deze ploeg niet verloren gaan, dat denkt Thomas Chatelle, Standard-watcher van Het Belang van Limburg. Volgens hem moet de hoop in deze coach gegarandeerd blijven. "Ik denk dat ze met hem de juiste keuze hebben gemaakt. Hij heeft een duidelijke filosofie en lijkt me niet het type dat daar snel van zal afwijken. In interviews geeft hij niet de indruk dat hij snel gaat panikeren."

Volgens de analist is dit een nieuw gegeven in het Belgisch voetbal. De coach kan aan de druk weerstaan en houdt zijn doel voor ogen. "Hij zal wel nog moeilijke momenten kennen. De huidige situatie valt niet op te lossen in een paar maanden tijd - daar zijn nog minstens twee transferperiodes voor nodig - maar ik geloof wel dat Deila de man is die hen op de goede weg kan helpen", besluit hij. 

Zondag om 16u kan Standard een nieuwe poging op drie punten wagen op bezoek bij KV Kortrijk.