Taravel weigerde Anderlecht in extremis: Kon dat risico niet nemen

Taravel weigerde Anderlecht in extremis: "Kon dat risico niet nemen"

23-08-2022 08:44 Laatste update: 08:51
1

Jérémy Taravel leek deze zomer op weg naar Anderlecht, maar stopte onverwacht met voetballen. Taravel onthult nu dat hij met hartproblemen kampt. 

Alles was eigenlijk al geregeld, maar toch moest Taravel nee zeggen tegen Anderlecht. "De medische testen warne goed verlopen, maar de laatste test was bij de cardioloog", vertelt Taravel bij La Dernière Heure. "Vier dagen later kwamen de resultaten binnen. Ik had een klein litteken op mijn hart, mogelijk door een virale infectie. Veel mensen hebben dat, maar ze doen geen sport op hoog niveau." 

Taravel besloot om geen risico meer te nemen. "Als ik 25 jaar was en een grote transfer kon maken, zou ik nog intensievere testen hebben gedaan. We hadden dan een oplossing kunnen vinden. Maar ik ben 35, ik had misschien nog één of twee jaar kunnen spelen. Het risico was te groot. Ik heb kinderen, het was het niet waard. Het was een lastige beslissing, maar wel de juiste."

Anderlecht vond uiteindelijk een andere ervaren rot voor de Futures. David Hubert heeft inmiddels getekend om de 'wegkapitein' te worden.