VP 11: Spektakel op KV Mechelen, KRC Genk blijft maar vieren

VP 11: Spektakel op KV Mechelen, KRC Genk blijft maar vieren

22-08-2022 19:00 Laatste update: 19:43

Op Speeldag 5 hielden we het mooiste spektakel voor het laatst, want de 5-4 van KV Mechelen tegen Westerlo was dé topmatch. Toch zagen we ook op de andere velden meer dan genoeg om aan elf namen te geraken. 

Ilic onder vuur
De verdediging van KV Kortrijk bakt er voorlopig weinig van, maar Marko Ilic kan nog veel goedmaken. Club Brugge kreeg niet minder dan 29 doelkansen, maar stootte vaak op de doelman. Ilic kon het echter niet alleen en pakte dan ook geen punten.

Meijer vindt zijn draai
KV Oostende stelde in eigen huis teleur tegen STVV. Toni Leistner zat in een zetel en mocht een goal én een clean sheat vieren. Ook Abakar Sylla toonde zich weer en wordt stilaan een vaste waarde bij Club. 

Bij Club Brugge kende Bjorn Meijer een moeilijk begin, maar tegen KV Kortrijk liet hij wel mooie dingen zien. De winning goal zal hem dan ook deugd doen. Seraing pakte haar allereerste punten van het seizoen: Daniel Opare was op de rechterkant één van de belangrijkste motors van het team.

Heynen als vaste klant
In het systeem van coach Wouter Vrancken is Bryan Heynen een uitblinker bij KRC Genk. De middenvelder komt vaak voor doel en dat ligt hem uitstekend. Ook Daan Heymans kiest zijn momenten goed en scoorde voor Sporting Charleroi.

Ook de derde man op het middenveld speelt voor KRC Genk: Bilal El Khannous is nu al de draaischijf bij de Limburgers en strooit met potentiële assists.

Wat een droomdebuut
Bij KV Mechelen speelde Milan Robberechts zijn eerste minuten en mocht hij meteen twee keer vieren. De jeugdinternational speelde zijn team met die twee goals langs Westerlo.

Ook bij de tegenstander waren er enkele opvallende namen, maar Tuur Dierckx was toch de beste en bekroonde zijn match met twee goals. De nul punten zullen dan ook hard aankomen voor hem. Nog een mooie spits die geen punten pakte was William Balikwisha, een zeldzaam lichtpunt bij Standard