In januari nog op verlanglijstje, nu tegenover Anderlecht: Meer overtuiging

In januari nog op verlanglijstje, nu tegenover Anderlecht: "Meer overtuiging"

17 augustus - 16:31
0

RSC Anderlecht is nog één horde verwijderd van de groepsfase van de Conference League. Als ook Young Boys Bern voor de bijl gaat, is de kwalificatie een feit. Bij de Zwitsers legt men de favorietenrol graag bij in het Lotto Park neer.

Cheikh Niasse, één van de bepalende spelers op het middenveld van Young Boys, kruipt maar wat graag in de underdogpositie. "Wij zijn geen favoriet, zelfs niet op dit synthetisch veld", klinkt het bij Het Nieuwsblad. Dat de jongens uit Bern hun thuiswedstrijden op kunstgras afwerken, zorgt misschien voor wat onrust bij Anderlecht. Volgens Niasse is de ondergrond echter niet allesbepalend. "Als Anderlecht goed is op echt gras, zullen ze ook goed zijn op kunstgras", stelt hij.

Voor Niasse is Anderlecht overigens geen volledige onbekende. De 22-jarige Senegalees stond vorige winter nog op het wensenlijstje in Brussel, maar uiteindelijk plukte Young Boys hem weg bij Lille OSC."Ik heb in januari een videocall gehad met de sportief directeur van Anderlecht", herinnert Niasse zich Peter Verbeke nog. "Een goed gesprek waar ik geen spijt van had, maar ik had een beter gevoel bij Young Boys Bern. Zij toonden meer overtuiging om mij te halen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie