'PSG ziet nieuw talent vertrekken, Kalimuendo wordt ploegmaat van Doku en Theate'

'PSG ziet nieuw talent vertrekken, Kalimuendo wordt ploegmaat van Doku en Theate'

11-08-2022 09:40

Paris Saint-Germain ziet opnieuw een groot talent vertrekken. Arnaud Kalimuendo kiest in de jacht op speeltijd voor een transfer naar Stade Rennes, meldt onder meer L'Équipe.

Kalimuendo speelde de afgelopen twee seizoenen op huurbasis voor RC Lens. Voor die club scoorde de twintigjarige spits 21 keer in 65 optredens. Nu kiest hij voor een definitief vertrek, aangezien hij bij PSG spelers als Lionel Messi, Kylian Mbappé en Neymar voor zich weet in de pikorde. De Franse jeugdinternational levert de Parijzenaars wel een transfersom op van 25 miljoen euro, weet L'Équipe.

Het is niet voor het eerst dat PSG een groot talent kwijtraakt door de forse concurrentie. Onder meer RB Leipzig-uitblinker Christopher Nknunku ging Kalimuendo voor. De Franse kampioen hoopt in de komende weken ook nog enkele overbodige krachten te slijten. Voor Julian Draxler, Ander Herrera, Idrissa Gueye, Layvin Kurzawa, Thilo Kehrer en de talenten Edouard Michut en Junior Dina Ebimbe is geen toekomst in het Parc des Princes.

Ook Mauro Icardi traint sinds woensdag apart van de groep. De Argentijnse spits kon de verwachtingen nimmer waarmaken sinds hij twee jaar geleden overkwam van Internazionale.