KV Mechelen haalt het niet van KVO en begint het seizoen met 0 op 6

30-07-2022 20:09
2

KV Mechelen is er voor de tweede keer op rij niet in geslaagd om punten te sprokkelen. Een efficiënt KV Oostende had aan twee doelpunten genoeg om de drie punten te sprokkelen: 2-1.

Zowel KV Mechelen als KV Oostende konden hun openingswedstrijden niet winnen en hadden dus al meteen punten nodig in hun tweede partij. We kregen uiteindelijk een gelijkopgaande eerste helft, maar dat was niet te zien in de score.

David Atanga kon na zeventien minuten voetballen het thuispubliek al een eerste keer doen vieren door de bal voorbij Gaëtan Coucke te schuiven. Even was er sprake van buitenspel, maar de VAR gaf aan dat het doelpunt terecht was.

KVO-doelman Guillaume Hubert moest zich ook even tonen op mogelijkheden van Rob Schoofs en Nikola Storm, maar wist de nul te houden. Aan de overzijde werd Coucke wel gepasseerd. Het was opnieuw Atanga die net voor rust voor de dubbele voorsprong wist te zorgen.

KV Mechelen moest in de tweede helft dus vol aan de bak en op zoek gaan naar doelpunten. Het kreeg het er wel wat makkelijker op nadat Albanese een rode kaart had gekregen na een stevige ingreep op Nikola Storm.

Het balbezit was daarop helemaal voor KV Mechelen, al bleven de echt grote kansen uit. Het bleef bij pogingen buiten het strafschopgebied en naast het kader, waardoor Hubert amper nog moest ingrijpen. Een kwartier voor tijd was het na een afgeweken bal toch raak voor Malinwa. De bal kwam tot bij Peyre, die de bal in doel wist te besluiten en het toch nog spannend maakte.

In het absolute slot had invaller Hernandez de gelijkmaker nog aan de voet. Zijn poging kwam pal in de handen van Hubert terecht. Uiteindelijk bleef het 2-1.