Anderlecht gaat onderuit tegen Cercle Brugge na vroege rode kaart

Anderlecht gaat onderuit tegen Cercle Brugge na vroege rode kaart

30-07-2022 17:55 Laatste update: 17:57
177

Cercle Brugge nam het in het Jan Breydelstadion op tegen RSC Anderlecht. Groen-Zwart won uiteindelijk met 1-0. Paars-wit moest al vroeg met tien man verder.

De wedstrijd begon bitsig en Anderlecht pakte meteen twee gele kaarten vroeg in de match. Het eerste grote gevaar kwam van een sterk gestart Cercle Brugge. De 1-0 van Ueda werd afgekeurd na een fout op Delcroix.

Anderlecht kon geen vuist maken en na een halfuur ging het van kwaad naar erger. Jan Boterberg werd door de VAR naar het scherm geroepen en Ishaq kreeg rechtstreeks rood. De flankspeler deelde een elleboogstoot uit.

De eerste helft eindigde op 0-0 en in de tweede helft nam Cercle de bovenhand tegen een tienkoppig Anderlecht. Een kwartier voor tijd werd de ban gebroken door Torres. Debast was ongelukkig te laat en Deman kon de vrije Torres gemakkelijk aanspelen: 1-0.

Anderlecht probeerde vervolgens aanvallend voor de dag te komen, maar Cercle Brugge hield stand. Felice Mazzu verliest op de tweede speeldag meteen zijn eerste match van het seizoen.