Mazzu debuteert met winst, Anderlecht zonder veel overschot voorbij KVO

24-07-2022 20:20
45

Felice Mazzu heeft zijn eerste overwinning als trainer van RSC Anderlecht kunnen boeken. In het eigen Lotto Park werd er zonder veel overschot gewonnen van KV Oostende. Het werd 2-0.

Na een uitstekende galamatch tegen Olympique Lyon was het bij Anderlecht uitkijken of de ploeg van Felice Mazzu ook kon bevestigen tegen KV Oostende. Even leek dat ook al meteen te gaan gebeuren. Lior Refaelov kreeg al vroeg een mogelijkheid om paars-wit op voorsprong te brengen. Zijn poging ging echter nipt naast.

Een wake up-call voor KV Oostende, dat zich toch terug in de partij wist te knokken. Het herstelde het evenwicht en zocht via de linkerflank naar ruimte en mogelijkheden om tot kansen te komen. Anderlecht zocht dan weer naar een gaatje in de Oostendse verdediging, maar vond die niet.

We leken af te stevenen op een 0-0 bij de rust. Niet naar de zin van Adrien Trebel. Na een hoekschop kwam de bal tot bij de Fransman, die met een knappe actie zijn man wist uit te schakelen en Majeed Ashimeru te bedienen. De Ghanees bedankte voor het geschenk en plaatste de bal voorbij Guillaume Hubert. Een assist waarmee Trebel zich meteen weer in de harten van een deel van de Anderlecht-fans wist te spelen.

In de tweede helft probeerde KV Oostende wel op zoek te gaan naar die gelijkmaker, maar slaagde het niet in haar opzet. Anderlecht bleef rustig afwachten, gaf de bal aan KV Oostende, en hooptie op die enkele meters ruimte om via de counter tot een mogelijkheid te komen. Veel beterschap kwam er echter niet in het spel.

Op het uur kregen we die eerste kans dan toch. Niet van Anderlecht, wel van KV Oostende. Ndicka stond oog in oog met Hendrik Van Crombrugge. Hij besloot echter naast. Yves Vanderhaeghe vond het tijd voor verandering en bracht Albanese en D'Haese op het veld.

Met dat ene doelpunt bleef het wel spannend. Anderlecht kon zich toch nog niet zegezeker rekenen. Een kwartier voor tijd hoopte men bij KVO ook op een strafschop na een vermeende fout van Zeno Debast op Albanese. Vanderhaeghe was razend, scheidsrechter Boucaut en de VAR zagen er niets in.

Comfortabel was het alvast niet voor de Brusselaars, die er alles aan deden om te overleven en hoopten geen tegendoelpunt te slikken. Het gebrek aan een echte doelpuntenmaker brak KVO echter zuur op. Het wist Van Crombrugge niet te verslaan. Benito Raman en Fabio Silva besloten in het slot nog voor een open doel naast.

Twee onbegrijpelijke missers, al wist Silva zich nog te herpakken. Enkele minuten later besloot hij de wedstrijd in het voordeel van de Brusselaars met een schitterende streep: 2-0, de eindstand.