Arbitrage krijgt de volle laag van Kums (KAA Gent): “Kan dit niet begrijpen”

Arbitrage krijgt de volle laag van Kums (KAA Gent): “Kan dit niet begrijpen”

23-07-2022 10:10
30

De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League zit erop. Standard en KAA Gent speelden 2-2 gelijk. Na afloop was Sven Kums niet mals voor de arbitrage.

Lawrence Visser en VAR Arthur Denil waren de boosdoeners van KAA Gent na de match. “Ik moet oppassen met wat ik zeg, anders kan ik nog geschorst worden. Kijk, voor de competitiestart krijg je uitleg over bepaalde fases tijdens een meeting.”

Volgens Kums verdiende KAA Gent in de eerste helft al een penalty. “Toen is gezegd dat het altijd penalty is als een speler hands maakt met een armbeweging, weg van het lichaam en naar de bal. Dat was nu toch het geval bij mijn vrijschop en Emond?”

Kums zit met zijn handen in het haar. “De ref zei dat het voor hem duidelijk geen strafschop was. De VAR werd niet gecontacteerd en greep ook zelf niet in. Nochtans zijn de richtlijnen duidelijk, toch? Ik kan dit niet begrijpen.”

Standard kreeg aan de andere kant wel een penalty, maar dat kon Kums nog net begrijpen. “Als je heel lief bent, tenminste. Jordan raakte zijn tegenstander, ja. Maar hij speelde wel eerst de bal”, citeert Het Laatste Nieuws.

In de slotfase werd er dan weer geen elfmeter gegeven voor Gent na hard inkomen van Bodart. “Maar dan begrijp ik helemaal niet waarom die laatste fase geen strafschop is”, ging Kums door. “Bodart had gewoon geen bal. Het was een duidelijke slag in het gezicht van Torunarigha. Hij lag bewusteloos op het veld en is naar het ziekenhuis. (zucht) Er waren fases vandaag die in ons nadeel waren. En dat is niet de eerste keer.”