'Ik ben goed geïnformeerd, Ronaldo heeft een optie voor nog een jaar'

'Ik ben goed geïnformeerd, Ronaldo heeft een optie voor nog een jaar'

18-07-2022 19:43

Als het aan Erik ten Hag ligt, dan blijft Cristiano Ronaldo bij Manchester United. Sterker nog, de 37-jarige Portugees zou zijn contract zelfs kunnen verlengen. 

De toekomst van Ronaldo is al weken onduidelijk, maar Ten Hag liet al blijken hem niet te willen laten gaan. De clubleiding van Manchester United overweegt zelfs om zijn contract te verlengen. "Hij is niet te koop. Ik heb plannen met hem en kijk ernaar uit om met hem te werken. De situatie is nog altijd hetzelfde. Ik ben goed geïnformeerd: hij heeft een optie voor nog een seizoen", aldus Ten Hag op de persconferentie. "Ja, hij zou kunnen blijven. We weten allemaal dat Ronaldo een topprofessional is en fit zal zijn, dat is de laatste zorg die ik heb."

Her en der zijn er twijfels of Ronaldo wel in staat is om het voetbal te spelen dat Ten Hag graag wil. Ronaldo is nooit een pressingmachine geweest en zou dus voor een flinke uitdaging kunnen komen te staan. "Cristiano is daartoe in staat, in zijn carrière heeft hij alles al laten zien", zegt Ten Hag. 

"We willen op een bepaalde manier spelen. Een topspeler kan bijdragen en Ronaldo is een absolute topspeler in onze selectie", vertelt Ten Hag.