OFFICIEEL: Ajax en Manchester United sluiten deal van 67 miljoen euro

OFFICIEEL: Ajax en Manchester United sluiten deal van 67 miljoen euro

17-07-2022 16:10
4

Het is eindelijk officieel: Lisandro Martínez wisselt Ajax voor Manchester United in. De Engelsen nemen de Argentijnse verdediger voor tientallen miljoenen over.

Ajax en Manchester United bereikten donderdag in Amsterdam een akkoord over de transfersom van Martínez, die sowieso ruim 57 miljoen euro bedraagt. Dat bedrag kan via bonussen nog oplopen naar € 67,37 miljoen. De Argentijn heeft zijn handtekening gezet onder een vijfjarig contract, tot medio 2027.

Erik Ten Hag maakte zich intern hard voor de megatransfer. Voor hem is Martínez de ideale aanwinst, omdat de 24-jarige international als centrale verdediger, linksback en verdedigende middenvelder uit de voeten kan.

Martínez wilde bovendien niets liever dan naar de Premier League. De Argentijnse verdediger kwam drie jaar geleden voor zeven miljoen euro over van Defensa y Justicia. Gerry Hamstra en Klaas Jan Huntelaar kunnen nu met een volle portemonnee op zoek naar een vervanger.

Nu Martínez ook officieel een Mancunian, wordt het Eredivisie-aandeel in United nog groter. Ten Hag haalde Tyrell Malacia al en wil ook Christian Eriksen en Frenkie de Jong toevoegen aan de selectie, al lijkt de komst van de Barcelona-middenvelder ver weg. Donny van de Beek ging Martínez twee jaar geleden voor.