SPORT: Schreuder toont bij FC Barcelona belangstelling voor Memphis Depay

SPORT: Schreuder toont bij FC Barcelona belangstelling voor Memphis Depay

16-07-2022 11:45
1

Memphis Depay wordt dit weekend verrassend veel aan Ajax gelinkt. Steven Bergwijn noemde hem al in De Telegraaf, maar volgens de Spaanse krant SPORT heeft de Amsterdamse club ook daadwerkelijk belangstelling getoond voor de spits van FC Barcelona.

SPORT noemt Ajax in een rijtje met Juventus, Tottenham Hotspur en AS Roma. 'Memphis wordt het grote slachtoffer van Barça's nieuwste ontwikkelingen', schrijft de krant. 'De aanwinsten Lewandowski en Raphinha, plus de onverwachte verlenging van Ousmane Dembélé laten de Nederlander zonder opties in de selectie en de club heeft er de afgelopen uren op aangedrongen dat hij ja of ja moet vertrekken omdat hij hier niet zal spelen, ondanks het feit dat ze hem beschouwen als een enorme professional. De Nederlandse aanvaller is enigszins geïrriteerd omdat hij een groot financieel offer heeft gedaan om te komen. Hij zou alleen een verkoop tegen een lage prijs accepteren.'

Volgens SPORT heeft Tottenham tot nu toe de meeste moeite gedaan voor Memphis, terwijl ook Roma, Juventus en Ajax achter hem aan zouden zitten. Ajax wil zoveel mogelijk Oranje-internationals in de selectie, zo klinkt het. Barcelona vraagt twintig miljoen euro, maar dat vindt het kamp-Memphis veel te veel. De spits heeft nog maar een jaar contract en kwam nota bene transfervrij over van Olympique Lyon. 'Memphis is bereid de deur te openen zolang het afscheid met wederzijds goedvinden is en hij naar een Champions League-club kan waar hij zich hoofdrolspeler voelt', aldus SPORT.

"We zijn rustig aan het kijken en aan het overleggen, waar we versterkingen willen hebben", vertelde Ajax-trainer Alfred Schreuder, die bij Barcelona met Memphis samenwerkte, vrijdag bij Ziggo Sport. "Als je nu naar onze selectie kijkt, zijn er drie centrumspitsen weg hè, als je Danilo meerekent. Dus dan hebben we zeker een centrumspits nodig. En misschien wel twee."