'Charleroi bewandelt 'Zorgane-pad' om nieuwe aanvalsleider te vinden in Algerije'

'Charleroi bewandelt 'Zorgane-pad' om nieuwe aanvalsleider te vinden in Algerije'

13-07-2022 10:35

In haar naarstige zoektocht naar een diepe spits lijkt Sporting Charleroi stilaan in de afrondende fase beland te zijn. De keuze is gevallen op Nadir Benbouali, een Algerijn van Paradou AC. Zo bewandelen De Carolo's paden die eerder al gunstig bleken te zijn.

Volgens Le Soir zal Charleroi binnenkort een overeenkomst aankondigen met Paradou en Benbouali. Dat is een 22-jarige aanvaller die het doel goed weet staan. In zijn eerste seizoen bij Paradou zette hij de netten negen keer bol, de voorbije jaargang krikte hij dat aantal zelfs op naar veertien. Benbouali kondigde enkele maanden geleden zelf al aan dat hij aan zijn laatste maanden in Algerije bezig was.

Charleroi en Paradou kennen elkaar maar al te goed, want een jaar geleden plukten de Henegouwers er met Adem Zorgane al een speler weg. De middenvelder deed het vervolgens uitstekend in zijn eerste seizoen op Mambourg. Door de uitstekende relaties tussen beide besturen wordt er geen kink meer in de kabel verwacht rond de overstap van Benbouali, die overigens nog wacht op een eerste oproepingsbrief voor het nationale elftal van Algerije. 

Voor Charleroi is het al de tweede mercato op rij waarin het op zoek moet naar een aanvalsleider. Na het vertrek van Shamar Nicholson in januari haalde de club Vakoun Bayo weg bij KAA Gent. Na een moeizame start ontpopte de Ivoriaan zich plots tot doelpuntenmachine, waardoor De Zebra's zelfs een lucratieve zaak konden doen door hem na een half jaartje al te verkopen aan Watford FC. Zijn leemte moet nu opgevuld worden door Benbouali.