Overmars legt visie uit: Supporters maken de club, die moet je zien te vermaken

Overmars legt visie uit: "Supporters maken de club, die moet je zien te vermaken"

7 juli - 09:19 Laatste update: 09:39
22

Royal Antwerp FC vaart sinds enkele weken een nieuwe koers. Met Marc Overmars aan het roer hoopt eigenaar Paul Gheysens, die niet kijkt op een eurootje meer of minder, eindelijk de Belgische voetbalhemel helemaal te bestormen. De nieuwe sportief directeur legt uit hoe hij die ambities hoopt waar te maken.

Eerder had Overmars al laten uitschijnen dat het zijn persoonlijke missie is om Antwerp op een dag op het kampioenenbal te krijgen. "Ik wil graag Champions League spelen, maar daar heb je tijd voor nodig", bevestigt én nuanceert Overmars in een gesprek met RAFC TV. De Nederlander schuwt de al te grote uitspraken. "Ik heb niet gezegd dat we hem gaan winnen. Dat ga ik ook niet zeggen, hoor. Maar dat is ook de ambitie een beetje. Die lat moeten we voor onszelf gaan leggen. Nogmaals, daar hebben we wel geduld voor nodig."

Nu Antwerp zowel in de omkadering als op de transfermarkt groots uitpakt, neemt de druk van buitenaf uiteraard toe. Weegt dat niet op Overmars' schouders? "Nee, dat is geen probleem", weerlegt hij. "Je doet je best en je kan niet meer doen dan je best. Als een aantal zaken lukken, ben ik daar heel blij mee."

Tot slot legt Overmars ook even zijn persoonlijke visie op het spelletje uit. "Voetbal is er voor het publiek. De club is ook van het publiek, hé, de supporters maken de club. Die moet je ook zien te vermaken. Daarom zeg ik ook: er moet goed voetbal en strijd in zitten. Die combinatie zou ik heel mooi vinden. Natuurlijk zijn we dan ook gedreven om prijzen te winnen, want dat zit helemaal in mij en de staf", luidt zijn besluit.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie