Kompany zag intensiteit en kansen bij officieuze debuut: De lads deden het goed

Kompany zag intensiteit en kansen bij officieuze debuut: "De lads deden het goed"

6 juli - 09:18
1

Vincent Kompany heeft zijn officieuze vuurdoop als coach van Burnley FC achter de rug. In een vriendschappelijk duel met Rochdale FC behaalden zijn kersverse troepen een nipte 1-0-overwinning. Na afloop mocht Kompany zijn analyse geven bij het digitale huis van Burnley.

Al bij al was de Brusselaar best tevreden over de prestatie van zijn manschappen. "Het is natuurlijk slechts een voorbereidingswedstrijd, maar op het vlak van intensiteit haalden we het nodige eruit. We creëerden ook enkele kansen. Over het algemeen hebben we naar iets toegewerkt. Ik vind dat de 'lads' het goed deden."

"Soms leek het zelfs alsof ze het al langer onder de knie hebben dan eigenlijk het geval is", ziet Kompany al een mooie basis om op verder te werken. Bovendien was hij tevreden over de integratie van enkele nieuwe jongens. "De youngsters traden in de voetsporen van hun oudere collega's, dat is leuk om te zien. Maar dit is nog maar het begin. Nu moeten we verder ontwikkelen."

Een tevreden Kompany dus, wilde de interviewer weten? "Ik ben al tevreden sinds ik hier door de voordeur ben binnengekomen", glimlacht Kompany. "Ik hou van de energie die hier rondhangt." De komende weken staan er nog een drietal andere oefenwedstrijden op het programma voor Burnley, vaak tegen betere tegenstanders. Een bewuste keuze, legt de trainer uit. "Zo moeten we ons wat meer 'rekken'." Onder meer Wolverhampton Wanderers, de club van Rode Duivel Leander Dendoncker, zal Burnley nog in de ogen kijken. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie