De Neve over gevoelige transfer: Moet ook aan mezelf denken

De Neve over gevoelige transfer: "Moet ook aan mezelf denken"

3 juli - 11:29
1

Dion De Neve heeft zich niet populair gemaakt bij de fans van Zulte Waregem. De middenvelder vertrekt gratis naar rivaal KV Kortrijk. Een gevoelige transfer, maar De Neve heeft geen spijt. 

De Neve kon ook naar onder meer Nîmes, Lecce en Hannover, maar koos dus KV Kortrijk. "Ik was graag bij Zulte Waregem", benadrukt De Neve bij Krant Van West-Vlaanderen. "Mijn overeenkomst liep tot juni, maar ik had nog geen concreet voorstel gekregen van Essevee voor een contractverlenging. Eind december nam KVK contact op met mijn manager. Ik besloot te luisteren. Ik besef wel dat dat gevoelig ligt bij de fans, maar ik moet ook aan mezelf denken."

De Neve begrijpt wel dat de fans van zijn ex-club niet blij zijn. "Ik snap wel dat er frustraties zijn bij Essevee. Ik doorliep er de jeugdreeksen, ik kreeg er mijn kans op het hoogste niveau en kon mijn steentje bijdragen in wedstrijden die er toe deden. Je moet ooit een knoop doorhakken en voor jezelf kiezen om je verder te kunnen evolueren in je carrière."

De Neve kon uiteindelijk een contract tot de zomer van 2025 tekenen bij KV Kortrijk. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie