JPL-sterren van morgen: Kansen voor Vermeeren bij ambitieus Antwerp

JPL-sterren van morgen: Kansen voor Vermeeren bij ambitieus Antwerp

30 juni - 12:00 Laatste update: 18:46
4

Het nieuwe seizoen van de Jupiler Pro League staat voor de deur. Ieder jaar breken er talenten door. Dat zal in het seizoen 2022 – 2023 ook zo zijn. VoetbalPrimeur.be vroeg aan zijn huisanalist Andy Mulders om van elke G6-ploeg één speler te kiezen, die dit jaar kan doorbreken. Eerder werden Julian Duranville (Anderlecht) en Lynnt Audoor 'Club Brugge) uitgelicht en nu is het de beurt aan Arthur Vermeeren van Antwerp.

Mulders kreeg van VoetbalPrimeur enkele spelregels opgelegd. Het talent in kwestie moet jonger zijn dan 21 jaar en mag maximaal vijf duels op de teller hebben staan bij de A-ploeg. De duur dat een speler bij de club op loonlijst staat, is niet van tel. Mulders geeft ons een inkijk op wat we mogen verwachten van het talent. Wat zijn de sterke punten en waarin moet het talent nog groeien. 

Spelersprofiel
Naam: Arthur Vermeeren
Nationaliteit: Belg
Geboortedatum: 07/02/2005
Positie: Defensieve middenvelder (Regista: een agressieve speler die vanuit een diepe middenveld positie opteert. Een harde werker die zorgt voor het creëren van openingen, ruimtes en passes voor de teamspelers.)
Voorkeursvoet: Rechts
Vorige club(s): KV Mechelen jgd , RAFC jgd

Stijl van spelen
Spelverdeler die opteert vanuit de zones tussen verdediging en middenveld en van hieruit het spel maakt. Daarnaast kan hij ook ‘agressief’ druk zetten op de tegenstander. Hij moet ervoor zorgen dat het spel van de tegenstander afgebroken wordt gekoppeld aan een opbouw van achteren uit waarbij het spel kan dicteren.

Je kan hem beetje vergelijken met de speelstijl van Fernando Redondo.

Speler in balbezit
Slimme speler met een hoge werkkracht. In balbezit is hij aanspeelbaar en probeert hij vanuit de diepere zone het spel te bepalen. Zorgt voor de stabiliteit van het team. Neemt taken over van andere spelers. Speelt in functie van het team.

Speler in balverlies
Sterk in zijn eigen zone te spelen (optimale veldbezetting). Is zich bewust van de ruimtes die er gaan komen. Leest goed het spel van de tegenstander en kan hierop anticiperen. Wanneer een centrale verdediger gaat uitstappen, neem hij direct zijn taak over. Daarnaast is hij goed in het ruimte- en rugdekking geven.

Werkpunten
- Moet krachtiger in de onderlinge duels worden
- Juiste momenten kiezen om uit te stappen (verkeerde timing kan een gevaarlijke tegenactie in gang brengen.)


Hier zie je Arthur verdedigend (en centraal) meelopen om de passingslijnen te ‘blokken’. Hij moet hier niet uitstappen, aangezien het een 2 vs 2 situatie is. Van het moment dat er een medespeler uitgespeeld wordt, kan hij anticiperen.


De tegenstander heeft zich los kunnen losmaken, dit is het moment om op deze situatie te anticiperen. Hij scant, stopt zijn achterwaartse loopactie en zet ‘passieve’ druk op de tegenstander in balbezit.


Uit een andere fase


Een medespeler (centrale verdediger) was net de bal verloren. Arthur ziet dat de tegenstander met 4 man probeert aan te vallen. Hij neemt de zone in van de centrale verdediger die werd uitgeschakeld. Doordat hij niet direct druk gaat zetten op de speler in balbezit 'koopt' hij tijd voor zijn medespelers om hun posities in te nemen en als team de confrontatie aan te gaan met de tegenstander.


Hier zie je duidelijk zijn keuze voor positie. Hij opteert in de zone tussen de verdediging en het middenveld.


Hij ziet een vrije zone tussen zijn verdediging en kiest voor zekerheid (= zone opvullen en niet direct druk zetten op de opkomende tegenstander). Hierdoor heeft zijn team 'meer tijd' om op deze situatie te anticiperen.


Wanneer hij de (vrije) zone tussen zijn verdediging opgevuld heeft, breekt er en nieuwe fase aan.


Medespeler wordt uitgeschakeld dichtbij de eigen 16-meter, hij anticipeert hierop en zet druk op de opkomende (dreigende) tegenstander in balbezit.


Hier kiest hij ervoor om toch uit te stappen. Als de tegenstander dit goed uitspeelt kan de huidige speler in balbezit een vrije doelkans bekomen. (Arthur kan hier gemakkelijk via een 1-2 – actie uitgespeeld worden).


De tegenstander ontzet de bal naar een vrije speler op het middenveld.


Arthur zet goed druk vooruit op de tegenstander die in balbezit gaat komen.


Hij kan de bal onderscheppen en de vrije ruimte voor zich benutten


Hij kies ervoor om dreigend naar doel te trappen.

Conclusie
Royal Antwerp FC is ambitieus en heeft met Marc Overmars grote plannen. Bekende namen worden met The Great Old in verband gebracht en de eigen jeugd wordt een beetje over het hoofd gezien. Met Vermeeren heeft Antwerp nochtans een interessante speler rondlopen. In de voorbereiding lijkt hij alvast kansen van Mark Van Bommel te krijgen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie