Acht weetjes over Scott, toekomstige Antwerp-aanwinst die versnelling moet brengen

Acht weetjes over Scott, toekomstige Antwerp-aanwinst die versnelling moet brengen

27-06-2022 23:30 Laatste update: 28-06-2022 17:02
5

Royal Antwerp FC versterkt zich één van de komende dagen hoogstwaarschijnlijk met Christopher Gavin Scott. De twintigjarige middenvelder verlaat Bayern München en moet de Bosuil van technisch vermogen en jeugdige snelheid voorzien. VoetbalPrimeur.be stelt hem aan je voor in tien korte weetjes.

Culturele mix
Op 7 juni 2002 werd Scott geboren in Keulen, op Duitse bodem dus. Zijn ouders komen echter uit Ghana. De jonge Scott groeit daarentegen op in Duitsland, meer bepaald in het kleine Räckelwitz. Daar haalde zijn liefde voor de bal al snel de bovenhand.

Bayern zonder 'n'
Hoewel Scott de laatste jaren het mooie weer maakte bij (de jeugd van) Bayern München, heeft de aanvallende middenvelder niet altijd in Beieren gespeeld. Als jongere snaak kwam hij namelijk uit voor ... Bayer Leverkusen. Net als bij de grote jongens heeft Bayern er een handje van weg om jong talent vroeg weg te plukken bij de concurrentie.

Hij Flickt het
Onder Hansi Flick beleefde Scott het voorlopige hoogtepunt uit zijn loopbaan. Op 10 april 2021 mag hij 24 minuten invallen tegen Union Berlin, waar onder meer Thomas Müller aan zijn zijde om de overwinning strijdt. Tien dagen later zou hij ook tegen uitgerekend Leverkusen nog eens van de bank mogen komen. Daar blijft het uiteindelijk bij.

Uitblinker
Bij de jeugdploegen van Bayern doet Scott de voorbije jaren steevast van zich spreken. Met twaalf doelpunten en vijftien assists blijkt hij geregeld beslissend voor zijn elftal, ook bij de Beierse beloften. Die betwisten hun wedstrijden overigens in de Duitse vierde klasse. 

Geen plankenkoorts
In zijn jeugdelftallen heeft Scott de aardige traditie uitgebouwd om te schitteren bij zijn debuut. Zo mocht hij in zijn eerste UEFA Youth-League-wedstrijd met Bayer Leverkusen meteen juichen om een doelpunt. Na zijn overstap naar Bayern gebeurde er nog iets straffers: in zijn eerste optreden bij de beloften was de nieuwkomer goed voor een hattrick.

Havertz 2.0
Ondanks zijn beperkte aantal optredens in het eerste elftal van Bayern, heeft de Duitse pers Scott wel al overladen met mooie woorden. Een 'juweel', klonk het onder meer. Andere media zagen dan weer een opvallende vergelijking met Kai Havertz, het goudhaantje dat momenteel aan de bak is met Chelsea FC. 

Niet de minste ...
Doorbreken bij Bayern, het is uiteraard aartsmoeilijk. Enkel de allergrootsten slagen erin, net door de moordende concurrentie bij de jeugd. Zo moest Scott voornamelijk opboksen tegen ... Jamal Musiala, één van de absolute rising stars van het Duitse voetbal.

Geen lege prijzenkast
Nét de twintig aangetikt, maar het palmares van Scott oogt niet langer blanco. Integendeel, de middenvelder heeft al twee titels in de wacht gesleept! Ondanks zijn beperkte bijdrage mocht hij immers meevieren op het titelfeest van Bayern in mei 2021. Een jaar eerder was Scott ook al aan het feest, weliswaar in de 3.Liga. Daar kroonden de beloften van Die Rekordmeister zich tot nummer één.