Gillet wordt rechterhand van Mazzu: Lastig, van ene dag op andere op pensioen

Gillet wordt rechterhand van Mazzu: "Lastig, van ene dag op andere op pensioen"

25-06-2022 10:00
1

Guillaume Gillet is zoals verwacht teruggekeerd bij RSC Anderlecht, maar niet in de hoedanigheid waarin dat oorspronkelijk de bedoeling was. Eerst zou de ervaren rot aan boord komen om de beloften bij te staan op hun avontuur in Eerste Klasse B. Tot Felice Mazzu hem een voorstel deed om zich bij zijn technische staf te voegen. Uiteindelijk koos Gillet voor dat laatste aanbod.

Hoewel de nu 38-jarige Luikenaar uiterst tevreden is van zijn keuze, heeft het toch even pijn gedaan. "Van de ene dag op de andere op pensioen gaan, ik geef toe, dat was mentaal lastig", deelt Gillet zijn gevoelens bij Le Soir. Fysiek was zijn lichaam immers nog niet opgebrand. "Ik had nog een seizoen of twee kunnen verderdoen, maar dit was een kans die ik niet kon laten glippen."

Na het vertrek van Vincent Kompany moet opvolger Mazzu Anderlecht eindelijk weer naar zilverwerk loodsen. Als dat lukt, wil Gillet daar maar al te graag een steentje toe bijgedragen hebben. "Ik heb er altijd van gedroomd om met Mazzu samen te werken", klinkt het flatterend. Gillet zal de rol van T3 op zich nemen in de staf. Als kind van het huis weet hij hoe de druk voelt bij Anderlecht: tussen 2008 en 2016 voetbalde hij liefst 330 wedstrijden voor paars-wit, waarmee hij onder meer vier titels veroverde.