Zulte Waregem schept duidelijkheid over Musonda: 'Conditie op peil houden'

Zulte Waregem schept duidelijkheid over Musonda: 'Conditie op peil houden'

13-06-2022 17:58
2

Charly Musonda Junior was maandag een opvallend gezicht op de training van Zulte Waregem. Ook de komende dagen zal het voormalige jeugdproduct van RSC Anderlecht nog actief zijn aan de Gaverbeek.

Tien jaar geleden liet Musonda ons land achter zich om zijn geluk te gaan beproeven bij Chelsea. In zijn eerste jaren schitterde hij bij de jeugd van de Blues, maar toen de doorbraak er moest komen begonnen de zware blessures. Musonda werd onder meer verhuurd aan het Schotse Celtic en het Nederlandse Vitesse.

Bij Vitesse liep hij een zware knieblessure op. De voorbije jaren moest hij revalideren. Dat kon tot nu toe bij Chelsea, maar in Londen liep zijn contract een tijdje geleden af. Musonda moest dus op zoek naar een nieuwe werkgever. Zulte Wargem gunt het toptalent van weleer nu de kans om aan zijn conditie te werken.

Zulte Waregem laat weten dat Musonda de komende twee weken mag trainen onder Mbaye Leye. Over een eventueel contract is er nog geen sprake. 'Met toestemming van de club traint de middenvelder de komende twee weken mee met de groep om zijn conditie op peil te houden', laat Essevee weten.