OFFICIEEL: Krämer gaat weer bij huis aan de bak na vroegtijdig ontslag in Eupen

OFFICIEEL: Krämer gaat weer bij huis aan de bak na vroegtijdig ontslag in Eupen

05-06-2022 12:08

Stefan Krämer heeft een nieuwe werkgever gevonden na zijn ontslag bij KAS Eupen. De Duitser ondertekende een contract als hoofdtrainer bij SV Meppen, een club uit zijn thuisland. Die is momenteel actief op het derde niveau.

Via haar officiële kanalen heeft Meppen de aanstelling van Krämer wereldkundig gemaakt. Daar is hij de opvolger van Rico Schmitt, die bedankt werd voor bewezen diensten. Op de website van Meppen wordt Krämer omschreven als 'één van de meest ervaren trainers in de 3. Liga'. Vooral zijn passage bij Arminia Bielefeld, waarmee hij in 2013 naar de 2. Bundesliga steeg, klinkt als muziek in de oren.

Voor Krämer komt er zo een nieuwe uitdaging op zijn pad na een vroegtijdige exit bij Eupen. Dat avontuur, dat in de zomer van 2021 startte, was nochtans uitstekend van grond gekomen. Straffer nog: in oktober beleefden De Panda's zowaar een unicum uit hun clubgeschiedenis door voor het eerst als koploper van de Jupiler Pro League door het leven te gaan. Ook in de Croky Cup stootte Eupen ver door, tot in de halve finales, waarin RSC Anderlecht te sterk was.

Na die knappe openingsfase in de competitie ging het echter razendsnel bergaf. Het verval werd zelfs zó groot, dat Eupen op een gegeven moment moest uitkijken voor de rode streep. Midden februari besloot het bestuur daarom om Krämer aan de deur te zetten. T2 Michael Valkanis nam over, maar ook hij staat inmiddels weer op straat. Volgend seizoen neemt Bernd Storck de touwtjes in handen aan de Kehrweg.