Nederlandse pers fileert Rode Duivels: 'Versleten motor die onderhoud wil'

Nederlandse pers fileert Rode Duivels: 'Versleten motor die onderhoud wil'

04-06-2022 10:13
17

Na 25 jaar zonder nederlaag in de Derby der Lage Landen hebben de Rode Duivels een pandoering moeten slikken. In de openingswedstrijd van de UEFA Nations League kwam Nederland op de Heizel winnen met zware 1-4-cijfers. Volgens de Nederlandse pers is dat een teken aan de wand voor deze Belgische generatie. Enkele media halen zelfs snoeihard uit.

Bij De Volkskrant krijgen de Rode Duivels een eerste veeg uit de pan. Volgens dat dagblad is het dringend tijd voor verjonging. 'Oranje was vrijdag in Brussel de moderne bewegingsmachine, België de versleten motor die het liefst naar de garage wil voor langdurig onderhoud', verwijst men onder meer naar de statische en belegen verdediging.

Ook NRC Handelsblad kwam tot een gelijkaardige conclusie. 'België, met slimme, maar trage verdedigers Jan Vertonghen en Toby Alderweireld achterin, had grote moeite met de beweeglijkheid en positiewisselingen van Oranje-aanvallers Bergwijn, Depay en Berghuis', geeft het een pluim aan de tactiek van Louis Van Gaal. NRC ziet dan ook meerdere tekenen van verval. 'De gouden generatie begint op leeftijd te raken. Het WK in Qatar is de laatste kans, als die niet al verkeken is, moet bondscoach Martínez denken na dit debacle.'

Profetische woorden van De Bruyne, helaas
Een 'dreun' voor de Rode Duivels, zo omschrijft Voetbal International de impact van de Belgische nederlaag. Er wordt terecht gesproken over een 'historische vernedering'. De laatste keer dat Oranje met drie doelpunten verschil de maat nam van ons land, was in december 1996. Toen werd het 0-3 op de Heizel.

Tot slot heeft ook Het Algemeen Dagblad weinig positiefs te melden over de wedstrijd van de Rode Duivels. Dat Kevin De Bruyne vooraf aangaf eigenlijk geen interesse te hebben in de Nations League, kwam in zijn gezicht terug. 'Het spelbeeld in Brussel precies aansloot bij de woorden van de Belgische sterspeler Kevin De Bruyne vooraf, die openlijk erkende weinig trek te hebben', schrijft de krant.