'Westerlo hoopt op deal met Turkse belofte-international, maar moet bijpassen'

'Westerlo hoopt op deal met Turkse belofte-international, maar moet bijpassen'

26 May - 09:48
0

Eind juli viert KVC Westerlo haar terugkeer in de Jupiler Pro League. Uiteraard willen De Kemphanen geen modderfiguur slaan, zeker niet na het sprookje van Union Saint-Gilloise tijdens de voorbije tien maanden. De club is dan ook naarstig op zoek naar versterking. Kazimcan Karatas werd aangewezen als interessant target, maar dan zal Westerlo wel met meer geld op de proppen moeten komen.

Volgens verschillende Turkse media en journalisten, onder wie Yagiz Sabuncuoglu van VOLE, heeft Westerlo een bod van 300.000 euro neergelegd bij Altay, waar Karatas momenteel onder contract ligt. Dat is een Turk van negentien jaar die voornamelijk als centrale verdediger uit de voeten kan. Ondanks zijn jonge leeftijd verscheen hij dit seizoen vijftien keer aan de aftrap bij de Turkse degradant.

Aangezien Altay dus wegzakt uit de Süper Lig, voelt Westerlo zich gesterkt dat een transfer haalbaar is. Dan zal er echter meer boter bij de vis moeten komen. Altay heeft namelijk een bedrag van minstens één miljoen euro op zijn hoofd geplakt. De onderhandelingen zijn aan de gang, mogelijk vinden beide partijen elkaar halverwege. 

De link met Turkije valt niet ver te zoeken bij Westerlo. Sinds enkele jaren is de club uit de Kempen namelijk in handen van Turkse investeerders. Overigens kan Karatas nog wat meer adelbrieven voorleggen, want hij is ook Turks international U19.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie