Beloning voor geweldig seizoen van Undav, Union-spits verkozen tot Speler van het

Beloning voor geweldig seizoen van Undav, Union-spits verkozen tot Speler van het

23 mei - 22:50 Laatste update: 23:08
14

Met Union won Deniz Undav dit seizoen net niet de titel, maar de spits van Union is wel verkozen tot Profvoetballer van het Jaar. Bij de vrouwen ging Tessa Wullaert van RSCA Women met de prijs aan de haal. 

Undav haalde het bij de verkiezing voor Tarik Tissoudali van KAA Gent. Opvallend, geen enkele speler van landskampioen Club Brugge haalde het podium. Casper Nielsen van Union legde immers beslag op plaats drie van het eindklassement. 

Bij de vrouwen haalde Wullaert het. Het was pas de eerste keer dat de speelster van Anderlecht de prijs wist te winnen. Marie Minnaert en Marie Detruyer mochten mee op het podium.

Op de Pro League Awards werden ook nog andere prijzen uitgereikt. Felice Mazzu (Union) werd verkozen tot Trainer van het Jaar. Charles De Ketelaere van Club Brugge mag zich Youngster of the Year noemen. Junya Ito van KRC Genk scoorde het mooiste Doelpunt van het Jaar. Erik Lambrechts werd uitgeroepen tot de Beste Scheidsrechter van het Jaar. Aline Zeler kreeg een plaats in the Hall of Fame. Pierre Denier (KRC Genk) kreeg een Lifetime Achievement Award en Westerlo-aanvoerder Lukas Van Eenoo werd verkozen tot Speler van het Jaar in de 1B. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie