'Beerschot moet vrezen voor vertrek van basispionnen Sanusi en Pietermaat'

'Beerschot moet vrezen voor vertrek van basispionnen Sanusi en Pietermaat'

17-05-2022 16:16

K. Beerschot V.A. zal er volgend seizoen helemaal anders gaan uitzien. Raphael Holzhauser en Joren Dom vertrekken al zeker, terwijl nog meerdere spelers de club kunnen verlaten. Ook Ryan Sanusi en Tom Pietermaat kunnen weleens andere oorden gaan opzoeken.

Volgens Gazet van Antwerpen is de kans namelijk groot dat zowel Pietermaat als Sanusi volgend seizoen voor een andere club uitkomen. Zij hebben hun makelaars naar verluidt al de opdracht gegeven om uit te kijken naar een nieuwe uitdaging.

Sanusi heeft een aflopend contract bij Beerschot en kan de club dus gratis verlaten. Pietermaat heeft nog een verbintenis tot medio 2023 bij de Kielse Ratten, maar kan door een 'degradatieclausule' eveneens ook gratis vertrekken.

Voor Beerschot zou hun vertrek alvast een zware klap zijn. Pietermaat is één van de publiekslievelingen en komt al sinds 2014 uit voor de Antwerpenaren. Hij maakte vier van de vijf laatste promoties mee, terwijl Sanusi werd opgeleid door Beerschot en na een avontuur in het buitenland al drie jaar uitkomt voor de club.