OFFICIEEL: Borussia Dortmund haalt Schlotterbeck voor neus van Bayern

OFFICIEEL: Borussia Dortmund haalt Schlotterbeck voor neus van Bayern

02-05-2022 19:27
1

Nico Schlotterbeck is de nieuwe aanwinst van Borussia Dortmund. De 22-jarige verdediger komt na dit seizoen over van SC Freiburg en is na Niklas Süle de tweede defensieve versterking voor BVB. Bayern München was eveneens geïnteresseerd in Schlotterbeck, maaar de linkspoot kiest voor een stap naar Dortmund

Schlotterbeck maakt voor naar verluidt twintig miljoen euro plus vijf miljoen bonussen de stap naar de nummer twee van de Bundesliga. Bij Dortmund heeft hij zijn handtekening onder een contract tot de zomer van 2027 gezet. Schlotterbeck maakt bij Freiburg een razendsnelle ontwikkeling door. Pas sinds dit seizoen is hij er basisspeler en in maart maakte hij zijn debuut voor Die Mannschaft. Tegen Oranje speelde hij in diezelfde interlandperiode zijn tweede interland. 

Eerder dit jaar wist Dortmund zich voor komend seizoen al te verzekeren van de diensten van Süle, die transfervrij overkomt van Bayern. Met de komst van Schlotterbeck lijken Die Schwarzgelben het centrale verdedigingsduo compleet te hebben voor na de zomer. Dat nieuwe achterhoedespelers geen overbodige luxe zijn voor Dortmund, blijkt uit het feit dat de ploeg dit seizoen al vijftig tegentreffers kreeg.