Reeks van Clement (ex-Club) maakt indruk: ‘maar’ vijf topclubs doen beter

Reeks van Clement (ex-Club) maakt indruk: ‘maar’ vijf topclubs doen beter

02-05-2022 16:11
8

Philippe Clement heeft AS Monaco weer op de rails gezet in Frankrijk. Met een 21 op 21 maakt AS Monaco indruk en ‘maar’ vijf Europese topclubs doen beter.

Clement begon niet goed bij AS Monaco, maar de club heeft zich volledig herpakt. Met zeven overwinningen op rij komen de Monegasken zelfs dicht bij een tweede plek. Marseille ging in eigen roemloos ten onder tegen Lyon (0-3).

Vooral de derde plek is een belangrijk, die geeft rechtstreeks toegang tot de Champions League. Rennes staat voorlopig derde met, net zoals AS Monaco, 62 punten. Monaco speelt nog tegen Lille, Brest en Lens.

Het Rennes van Jeremy Doku bekampt Nantes, Marseille en Lille. Marseille telt drie punten meer dan Rennes en AS Monaco. Die laatste zette met zeven overwinningen op rij aldus een straffe reeks neer. Inter, Napoli en PSG wisten eerder al negen keer op rij te winnen en Liverpool zelfs tien. Manchester City en KDB doen het beste met twaalf overwinningen op rij.

Buiten de grote competities gerekend is het Porto van Sergio Conceição de primus met maar liefst zestien overwinningen op rij.