Ook ex-ref Gumienny snapt er niets van: “Verboomen moest dit sowieso zien

Ook ex-ref Gumienny snapt er niets van: “Verboomen moest dit sowieso zien"

02-05-2022 09:13
21

Er was veel te doen om de penaltyfase van Charles De Ketelaere tijdens RSC Anderlecht-Club Brugge. De aanvaller kreeg een duidelijke duw in de rug in de zestien bij een kopbalpoging, maar er werd niet ingegrepen.

Ook ex-topref Serge Gumienny snapt er niets van. “Tijdens Anderlecht-Club Brugge zag ik in minuut drie een overduidelijke strafschop. Club-spits De Ketelaere werd met twee handen neergeduwd door Magallan. De scheidsrechter (Nathan Verboomen, red.) moest dit sowieso zien.”

Ook de VAR kwam niet tussenbeide. “Had hij zijn concentratie nog vol op de voorzet in plaats van wat er in de zestien gebeurde? Dat de VAR niet tussenkwam, was helemaal van de pot gerukt. Tekenend voor de Belgische arbitrage dit seizoen”, citeert Het Belang van Limburg.

Gumienny is benieuwd naar de reactie van het referee department. “Dat zoiets kan mislopen in zo een belangrijke wedstrijd, dat mag niet. Ik vind het vooral jammer voor Frank De Bleeckere die het vanaf maandag weer moet opnemen voor de Belgische scheidsrechter naar de buitenwereld toe. Hij moet dan vertellen dat zij geen fouten gemaakt hebben. Erg.”